Home > Vesti > Donacija Domu zdravlja Sombor

Donacija Domu zdravlja Sombor

Home > Vesti > Donacija Domu zdravlja Sombor

Donacija Domu zdravlja Sombor

Donaciju Domu zdravlja „Dr Ðorđe Lazić” u Somboru čini vozilo za hitnu medicinsku pomoć, apart autoklav i adaptacija zgrade Hitne medicinske pomoći. Obnovljeni su mokri čvorovi, ulaz, stepenište, postavljena rolo vrata na garaže, a radovi na rekonstrukciji fasade se privode kraju.

Ukupna vrednost donacije Domu zdravlja u Somboru iznosi preko sto hiljada evra, istakao je Help-ov regionalni koordinator za Crnu Goru i Srbiju Klaus Mok. Samo ambulantno vozilo sa opremom koštalo je oko 25.000 evra.

Pored Sombora, u okviru projekta, pomoć u vidu rekonstrukcije i/ili adaptacije objekata, medicinsku opremu i po jedno ambulantno vozilo sa opremom za hitne intervencije dobijaju i domovi zdravlja u Kanjiži, Pirotu, Subotici i Šidu.

Projekat „Stabilizacija zdravstvenog stanja migranata/izbeglica i lokalnog stanovništva“ Help realizuje uz pomoć nemačke vlade.
Cilj projekta, ukupne vrednosti 875.000,00 evra, je povećanje kapaciteta privremenog smeštaja i pružanja medicinske pomoći kroz rekonstrukciju centara za privremeni smeštaj migranata/izbeglica i domova zdravlja u Republici Srbiji, donacijom ambulatnih vozila opremljenih za pružanje hitne pomoći, kao i opreme za domove zdravlja za poboljšanje kapaciteta pružanja medicinskih usluga.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+