POTPISIVANJE UGOVORA O SARADNJI NA PROJEKTU „PODRŠKA LOKALNOM ODRŽIVOM RAZVOJU KROZ SMANJENJE SIROMAŠTVA I EKONOMSKO OSNAŽIVANJE“

POTPISIVANJE UGOVORA O SARADNJI NA PROJEKTU „PODRŠKA LOKALNOM ODRŽIVOM RAZVOJU KROZ SMANJENJE SIROMAŠTVA I EKONOMSKO OSNAŽIVANJE“

Početkom marta organizacija Help je započela potpisivanje ugovora o saradnji na projektu „Podrška lokalnom održivom razvoju kroz smanjenje siromaštva i ekonomsko osnaživanje“ sa petnaest gradova i opština u Srbiji.
Priliku da započnu sopstvenu poslovnu delatnost grantom u vrednosti od 2.400,00 evra imaće ukupno 500 malih biznisa u Srbiji i to po 20 u Beloj Palanci, Priboju, Prijepolju i Svrljigu, 25 uTutinu, 30 u Merošini, 35 u Kraljevu, po 40 u Bujanovcu Leskovcu, Nišu, Novom Pazaru, Pirotu, Preševu i Vranju, i 50 u Smederevu.
Pored pojedinačnih grantova za opremu, predviđena je i podrška razvoju po jedne kooperative u Leskovcu, Merošini, Nišu i Pirotu kojima će biti nabavljena oprema vredna po 15.000,00 evra.
Ukupna vrednost projekta, koji finansira Nemačka Vlada, iznosi 1.743.400,00 evra od čega gradovi i opštine sufinansiraju gotovo trideset i pet odsto.
Help će u procesu realizacije projekta, u narednih devetnaest meseci, obezbediti uključenost lokalnih partnerskih institucija prenoseći  im znanja i procedure, uz redovnu procenu napretka aktivnosti.