Evropska unija nastavlja obnovu mikro i malih biznisa u Obrenovcu

Evropska unija nastavlja obnovu mikro i malih biznisa u Obrenovcu

U okviru programa pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji, organizacija Help je 6. aprila 2017. godine, u Obrenovcu potpisala ugovore o donaciji u opremi sa vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava i preduzetnicima kojima se u okviru programa obnavlja oprema oštećena poplavama.

 

Ugovore o donaciji u opremi za obnovu dohodovnih aktivnosti potpisalo je ukupno 87 korisnika, 38 poljoprivrednika i 49 preduzetnika i to frizeri, kozmetičari, knjigovodstvene buy Windows 10 Professional product Key agencije, restorani, stovarišta i drugi. Ukupna vrednost grantova u opremi za 87 poljoprivrednika i preduzetnika koje Help dodeljuje u okviru druge faze EU programa pomoći poplavljenim područjima u Obrenovcu iznosi oko 150.000,00 evra.

 

Vrednost dela EU programa koji Help realizuje u Obrenovcu iznosi milion i trista hiljada evra za obnovu i rekonstrukciju 212 domova, 9 montažnih kuća, uključujući osnovni nameštaj i tehniku za montažne kuće, i 218 korisnika pomoći za revitalizaciju dohodovnih aktivnosti.
Deo programa pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji koji sprovode organizacije ASB, DRC i Help usmeren je na izgradnju i obnovu privatnih kuća i pomoć mikro i malim preduzećima i poljoprivrednicima.

 

Program pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji, u vrednosti od 78 miliona evra, finansira Evropska unija iz pretpristupnih fondova IPA. Sredstva su namenjena izgradnji novih domova, obnovi javnih ustanova, privatnih kuća, puteva i obnavljanju privrede i poljoprivredne proizvodnje u 43 opštine koje su najviše pogođene poplavama: Aleksinac, Aranđelovac, Bajina Bašta, Boljevac, Gornji Milanovac, Ivanjica, Jagodina, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kosjerić, Kovačica, Kraljevo, Krupanj, Lazarevac, Loznica, Majdanpek, Mali Zvornik, Medveđa, Negotin, Novi Beograd, Obrenovac, Osečina, Paraćin, Požega, Sjenica, Smederevska Palanka, Surdulica, Svilajnac, Svrljig, Šabac, Šid, Ub, Užice, Valjevo, Vladičin Han i Zaječar.

 

Sve aktivnosti na terenu sprovode Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO), organizacije HELP, ASB, DRC, Aurstrijska razvojna agencija (ADA) i Svetska Banka – u koordinaciji sa Kancelarijom microsoft10.com Vlade Srbije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Help-European-Union-in-Obrenovac-4

Help-European-Union-in-Obrenovac-3

Help-European-Union-in-Obrenovac-2

Help-European-Union-in-Obrenovac-1