Home > Vesti > Podrška mikro biznisima u Leskovcu

Podrška mikro biznisima u Leskovcu

Home > Vesti > Podrška mikro biznisima u Leskovcu

Podrška mikro biznisima u Leskovcu

U okviru projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“ u Leskovcu je potpisano još 12 ugovora o donaciji opreme za započinjanje malih biznisa.

Tri žene i devet muškaraca, potpisali su ugovore o donaciji opreme, prosečne vrednosti 2.400,00 evra, sa kojom će započeti svoje male biznise u oblasti zanata i usluga. Nakon potpisivanja ugovora, njihove obaveze su registracija delatnosti u skladu sa zakonom Republike Srbije, pohađanje poslovnih obuka, društveno koristan rad i učešće u iznosu od 20 odsto od vrednosti dobijene opreme. Pored opreme, korisnicima je na raspolaganju stručna podrška kroz poslovne i stručne obuke za osnaživanje mikro i malih biznisa i savetodavna pomoć u toku trajanja projekta.

U prethodnom ciklusu opremu je već dobilo 18 korisnika, čime je ispunjen ukupan broj planiranih grantova za Leskovac u okviru projekta (30).Projekat finansira nemačka vlada, a sufinansiraju ciljni gradovi i opštine.
Ukupna vrednost projekta je 274.800,00 evra, vrednost dela projekta u Leskovcu iznosi 86.779,00 evra, dok je učešće Grada 28.800,00 evra. Help je uz pomoć donatora u Leskovcu realizovao projekte u vrednosti od oko 700.000,00 evra.